preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > O školi
O školi

Odgojiti odgovorna čovjeka i dobroga kršćanina, koji će učiniti društvo mirnijim, bratskim, s dubokom sviješću za zajedničku odgovornost i brigu za cjelokupno društvo.

Salezijanska osnovna škola je ustanova koja se nadahnjuje na evanđeoskim vrijednostima kao i na djelu sv. Ivana Bosca. Škola odgaja i pomaže svakom svom učeniku da:

- postigne humanističku i opće kulturalnu izobrazbu,

- bude otvoren društvenim potrebama,

- bude kršćanski zrela i slobodna osobnost.

Tri su bitne karakteristike ove Ustanove. Riječ je o školi, i to katoličkoj i salezijanskoj.

ŠKOLA:  je odgojno – obrazovna ustanova s nastavom kao središnjim poljem njezina djelovanja. U suvremenim didaktičkim shvaćanjima promatra se kao zajednica svih njezinih subjekata: učenika, nastavnika, roditelja, stručnih suradnika, nenastavnog i tehničkog osoblja i ostalih djelatnika. Subjekti nastavom stječu: znanje, vještine, sposobnosti i navike.

KATOLIČKA: po poslanju Katoličke crkve kojoj je prvotna zadaća evangelizacija.  Evangelizacija je dakle poslanje Crkve, ona mora naviještati radosnu vijest spasenja za sve, stvaranjem novih stvorenja u Kristu po krštenju, te osvijestiti svoje subjekte da žive kao djeca Božja. Njezin odgojni i kulturološki projekt temelji se na kršćanskim vrijednostima koje postaju unutrašnja motivacija, nadahnjuju metodologiju, određuju ciljeve.

SALEZIJANSKA: vode je salezijanci suradnici, treća grana salezijanskog reda po uzoru na sv. Ivana  Bosca koji je za mladiće svoga vremena darovao život nastojeći ih odgojiti  kao poštene građane i dobre kršćane. Salezijanci suradnici kao i cijela Salezijanska obitelj u školi koja je vođena načelima sv. Ivana Bosca posebnu misiju vrše među djecom i mladima a to je salezijanska svetost. Salezijanska svetost je najdragocjeniji dar Salezijanske obitelji Crkvi. Biti svet prema salezijanskoj duhovnosti znači:

  • Otkriti Božji plan u vlastitom životu i hrabro ga slijediti
  • Postati netko i nešto
  • Svoj život velikodušno utrošiti Bogu na slavu i dobro bližnjih
  • Biti vedar i savjesno vršiti svoje svakodnevne dužnost

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
E-DNEVNIK

PRISTUP ZA UČENIKE

PRISTUP ZA NASTAVNIKE

Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju