2022-05-04 21:12:00

MASLINA IZ KATOLIČKE OŠ U SALOŠU

U dvorištu škole na Jarunu ovog proljeća počeli smo uređivati Biblijski vrt. Učenici četvrtog razreda sudjeluju u eTwinning projektu Biljke u Bibliji kojeg provodi vjeroučiteljica Ivana Mokri. 

U zimi smo posadili biljke u razredu te proučavali gdje se biljke spominju u Bibliji i što o njima možemo saznati iz Biblije. Proučavali smo i knjige na tu temu te smo za svaku biljku koju smo posadili napravili i prigodnu karticu. Velika želja nam je bila u vrtu posaditi i maslinu, biljku koju su svi prvu naveli pri spomenu teme. Našu maslinu nismo željeli kupiti u nekoj trgovini nego smo željeli povezati Zagreb i Šibenik, dvije katoličke osnovne škole, jedna s maslinikom čije ulje osvaja svjetske nagrade i jedna s željom da u centru biblijskog vrta bude maslina. Ravnateljica Katoličke osnovne škole u Šibeniku uz pomoć domara koji brine za maslinik izdvojili su za nas jednu mladicu te nam ju s radošću poslali. Maslina je stigla u našu školu i mi smo ju sretni posadili u naš vrt, uoči zaštitnika naše škole sv. Dominika Savija. Uz maslinu posadili smo još i nekoliko drugih biblijskih biljaka, ali o tome ćemo u drugoj priči o našem vrtu.

Zahvaljujemo s. Mandici Starčević, ravnateljici i g. Marku Rupiću, domaru i Katoličkoj osnovnoj školi iz Šibenika na dragocjenom poklonu, a mi ćemo se truditi oko nje kako bi izrasla u novoj okolini.

Ivana Mokri
 


Salezijanska osnovna škola