preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Naslovnica
Vijesti

SVJETSKI DAN KNJIGE i DAN HRVATSKE KNJIGE

Autor: Iva Zlomislić, 1. 5. 2022.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige knjižničarka i vjeroučiteljica Ivana Mokri izradila je s učenicima 6. a razreda 3D slikovnice na temu Isusovih čuda, prispodoba i vazmenog trodnevlja.

Učenici su na jednostavan način uz slike prenijeli zgode iz Evanđelja. Nakon uskrsnih praznika nekoliko učenika je posjetilo učenike prvog razreda te su im u pripremljenom prostoru u školi pročitali slikovnice koje su napravili za njih. Kako bismo obilježili i Dan hrvatske knjige knjižničarka je pripremila slikovnicu Vjekoslava Voje Radoičića: Putovanje mačka Nera. Nakon čitanja slikovnica učenici prvog razreda postavljali su pitanja učenicima 6. razreda o tome kako su izradili slikovnicu, je li im bilo teško to napraviti, što najviše vole… Druženje je prošlo u trenu i sa željom da bude još ovakvih susreta.

Uz čitanje slikovnica učenici od prvog do četvrtog razreda imali si zadatak pod praznicima pročitati najmanje jednu knjigu, slikovnicu ili strip te o pročitanom napraviti plakat na kojem će prikazati i napisati zašto im se svjidjelo djelo koje su pročitali. Odazvalo se jako puno učenika i konkurencija je bila izrazito velika. Glasali su svi učenici i učitelji te smo danas ujutro nakon molitve uručili nagradu učenici Kim D. N. koja je dobila najviše srca za svoj plakat.

Iako je obilježavanje ovih važnih datuma došlo pod praznicima potrudili smo se da cijeli tjedan razmišljamo o važnosti knjiga i čitanja. Nadamo se da smo i ovim aktivnostima potaknuli na čitanje. 

Ivana Mokri, knjižničarka i vjeroučiteljica

 
Tražilica
E-DNEVNIK

PRISTUP ZA UČENIKE

PRISTUP ZA NASTAVNIKE

Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju