preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Naslovnica
vijesti

Među kandidatima primljenima u prednovicijat i vjeroučitelj Salezijanske osnovne škole

Autor: Ivan Benić, 25. 1. 2021. 15:21

U predvečerje blagdana sv. Franje Saleškoga, u subotu 23. siječnja 2021. za vrijeme svete mise u 18:30 sati u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji, koju je predslavio provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo, devet mladića iz Salezijanske zajednice za odgoj zvanja u Podsusedu, među kojima je i naš vjeroučitelj Antonio Šarin, primljeni su u prednovicijat.

 [više]

Prilog s adventskog sajma doniran obiteljima u Petrinji

Autor: Ivan Benić, 18. 1. 2021. 13:51

Iako je prvotno bio namijenjen za druge svrhe, Salezijanska osnovna škola odlučila je cjelokupan iznos koji je prikupljen od donacija roditelja za rukotvorine koje su učenici izrađivali tijekom Adventa (2 900 kuna), donirati za dvije obitelji s područja Petrinje. Riječ je o obiteljima i bližnjima naših dviju kolegica kojima su kuće u potresu značajno oštećene.  

 [više]

Obavijest o početku nastave u drugom polugodištu

Autor: Ivan Benić, 14. 1. 2021. 17:04

Dragi roditelji,

odgojno obrazovni rad na početku drugog polugodišta školske godine 2020./2021. organizirat će se na način da će se nastava za učenike razredne nastave (1. - 4. razred) odvijati uživo u učionicama dok će se nastava za učenike predmetne nastave (5. - 7. razred) odvijati online u realnom vremenu.

Učenici razredne nastave prvi će dan s učiteljicama proći protokol ponašanja u slučaju ponovnih potresa ili drugih izvanrednih situacija o čemu će Vas učiteljice dodatno obavijestiti. Salezijanska osnovna škola, Bogu hvala, nije pretrpjela oštećenja pa se nastava može i dalje nesmetano izvoditi. Tijekom prvog tjedna nastave, za vrijeme sata razrednika, školska će psihologica u svim razrednima održati radionicu usmjerenu zaštiti mentalnog zdravlja i jačanju psihološke otpornosti u svrhu psihološke pomoći učenicima i nastavnicima nakon potresa.

Učenici viših razreda nastavu će pratiti online putem Microsoft Teams platforme i to u realnom vremenu što znači da su se učenici dužni ulogirati na početak svakog sata unutar kanala određenog nastavnog predmeta gdje će ih čekati predmetni nastavnik s uputama i smjernicama za rad. Ukoliko učenik ima poteškoća s opremom ili internetskom vezom, molim Vas da se javite razredniku kako bi škola osigurala potrebne resurse za rad i praćenje nastave.

U nadi da će učenici u drugom polugodištu što više vremena provoditi u školskim prostorima  - od srca vam želim radostan i blagoslovljen početak drugog polugodišta.

 [više]

Blagoslovljen Božić

Autor: Ivan Benić, 22. 12. 2020. 08:55

Dragi učenici i roditelji,

u nadi da će nam godina kojoj idemo ususret biti radosnija, veselija i zdravija od ove na izmaku - od srca vam želimo blagoslovljen Božić.
 [više]

Nagrađeni Makovci

Autor: Ivana Mokri, 11. 12. 2020. 13:29

 

Učenici trećeg razreda sudjelovali su na MAK-ovom nagradnom zadatku u listopadu pod temom Jesenski plodovi. Poslali smo fotografije na Mako-ovu adresu te s ponosom objavljujemo da je Oliver Dizdar osvojio pojedinačnu nagradu – Makovu majicu. Cijeli razred osvojio je Ekipnu nagradu (loptu i „Makove kartalice“). Učenici su s izrazitim oduševljenjem čestitali Oliveru i primili loptu i kartalice kojima će se služiti u razrednoj igri.

Ivana Mokri, vjeroučiteljica

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Ivan Benić, 19. 11. 2020. 08:56

U koloni, s lampionom u ruci, učenici razredne nastave pješačili su do crkve Sveta Mati Slobode. Ispred Piete Croatice pomolili su se i položili lampione.
Na satu Likovne kulture slikali su simbole grada Vukovara.

 

 [više]

Mjesec školskih knjižnica

Autor: Ivana Mokri, 16. 11. 2020. 11:11

U listopadu ( i dijelu studenog) obilježili smo mjesec školskih knjižnica. U ovogodišnju temu Put do zdravlja i dobrobiti unijeli smo malo duhovnosti te smo proveli akciju Biblija na dar. Budući da se učenici susreću s Biblijom već u prvom razredu, a od drugog razreda se uče služiti Biblijom kako bi ju upoznali i zavoljeli te ono što je najvažnije i čitali svakodnevno, naša školska knjižnica posjeduje džepno izdanje Novog zavjeta, a želja nam je ovom akcijom prikupiti Biblije za čitanje i rad u školi. 

 [više]

Dan izumitelja u Salezijanskoj osnovnoj školi

Autor: Nikolina Kokot, 11. 11. 2020. 14:37

Dan izumitelja se obilježava 9. studenog. Cilj je stvaranje i jačanje vjere i nade u vlastite izumiteljske ideje te podsjećanje na već davno zaboravljene izumitelje ili spominjanje aktualnih. Učenici od 1. do 4. razreda obilježili su ovaj dan na satu informatike. 

 [više]

Salezijanskoj osnovnoj školi HEP donira dva nova računala

Autor: Ivan Benić, 29. 10. 2020. 12:32

Zahvaljujući učenicima 5. razreda te vrijednim učiteljicama koje su ih pripremale, Salezijanska osnovna škola bogatija je za dva nova računala koja smo dobili u sklopu HEP-ovog projekta "Za naše male genijalce".
 
 
 [više]

Izvanučionička nastava vjeronauka u četvrtom razredu

Autor: Ivana Mokri, 24. 9. 2020. 10:09

Na prekrasan jesenski dan učenici četvrtog razreda sa svojom vjeroučiteljicom proveli su nastavu vjeronauka na jezeru Jarun te obradili nastavnu jedinicu Sklad prirode i svijeta – susret s dobrim Bogom. U šetnji od škole do jezera učenici su promatrali prirodu u svoj njezinoj jesenskoj ljepoti. Po dolasku na jezero smjestili smo se u lijepu hladovinu i podijelili zadatke. 

 [više]

Klokan bez granica

Autor: Ivana Mokri, 17. 9. 2020. 13:38

Dana 17.9.2020. održano je natjecanje "Matematički klokan" koju organizira međunarodna udruga "Klokan bez granica". Cilj natjecanja je popularizirati matematiku te razvijati logičko i kombinatoričko mišljenje.

U natjecanju su sudjelovali učenici od 3., do 7. razreda.

 [više]

Međunarodni dan demokracije

Autor: Ivana Mokri, 15. 9. 2020. 18:49

15. rujna obilježavamo Međunarodni dan demokracije kako bismo poticali 
i jačali demokraciju. Na taj dan smo u našoj školi izabirali 
predsjednike razreda.  Učenici svih razreda su morali dobro razmisliti 
i odlučiti koga će izabrati za predsjednika ili predsjednicu razreda. 
 

 [više]

RODITELJSKI SASTANAK

Autor: Ivana Mokri, 3. 9. 2020. 08:18

Poštovani i dragi roditelji,

Ovim putem pozivamo Vas na zajednički roditeljski sastanak na kojem ćete dobiti sve važne informacije  vezano uz početak nove nastavne godine.

Zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika od 1. do 4 razreda održat će se u četvrtak, 3. rujna s početkom u 19 h u crkvi Sv. Duha na Jarunu. Tom prilikom predstavit će se novo vodstvo škole te ćete dobiti sve informacije vezano uz organizaciju prvog dana nastave.

Za roditelje učenika od 5. do 7. razreda roditeljski sastanak održat će se isti dan, na istom mjestu s početkom u 19:45. Osim predstavljanja novog vodstva škole, predstavit će se i predmetni učitelji.

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, molimo Vas da se držite sljedećih uputa:

  • Molimo da na roditeljski sastanak dođe samo jedan roditelj.
  • Na ulazu u crkvu obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maske tijekom cijelog trajanja roditeljskog sastanka.
  • Na roditeljski sastanak ne dolaze roditelji ako
  •  imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
  • Roditelji koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti doći na roditeljski sastanak sve će informacije naknadno dobiti od razrednika.
  • Na roditeljski sastanak potrebno je donijeti vlastitu kemijsku olovku.

 

Radujemo se zajedničkom susretu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
E-DNEVNIK

PRISTUP ZA UČENIKE

PRISTUP ZA NASTAVNIKE

Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju